Το ιατρείο

kitsiosΟ Λευτέρης Γ. Κίτσιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974.

Η ενασχόλησή του με την Ορθοπαιδική Χειρουργική ξεκίνησε το 2005 ως ειδικευόμενος στην Η' Ορθοπαιδική Κλινική (Κλινική Ώμου – Αγκώνος ) του Ασκληπιείου Βούλας υπό τη διεύθυνση του Δ-ρ Ι.Χ. Φερούση. Στα πλαίσια της εξειδίκευσής του στην Ορθοπαιδική , εργάσθηκε στην Κλινική Αθλητικών Κακώσεων του νοσοκομείου Κ.Α.Τ. (Δ/ντής Π. Βαλλιανάτος) και την Α' Ορθοπαιδική Κλινική του Γ.Ν. Παίδων “ Αγλαϊα Κυριακού” (Δ/ντής Α. Γκιόκας).

Το 2010 απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας στην Ορθοπαιδική και Τραυματολογία.  Ακολούθησε η επιτυχής εξέταση και ανάδειξή του ως ετήσιου υπότροφου  από την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ.) . Μετεκπαιδεύτηκε στο Queen Elizabeth University Hospital , Birmingham-National Trauma Centre,  υπό την επίβλεψη των Sir Prof. Keith Porter και Mr. Socrates Kalogrianitis , με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αρθροσκοπική αποκατάσταση παθήσεων ώμου και αγκώνα.

Το 2012 επελέγη ως υπότροφος της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας κι εργάσθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης εκ νέου στην Κλινική Αθλητικών Κακώσεων του Κ.Α.Τ υπό τη διεύθυνση του Π. Βαλλιανάτου , με κύρια ενασχόληση τη χειρουργική αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων γόνατος κι ώμου. Παράλληλα , ξεκίνησε η λειτουργία του Ορθοπαιδικού Ιατρείου στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Από την αρχή της ενασχόλησής του με την ειδικότητα , έχει συμμετάσχει  ως σύνεδρος και ως προσκεκλημένος ομιλητής σε πλήθος συνεδρίων , στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η εκπαίδευσή του συνεχίζεται με την παρακολούθηση συνεδρίων , σεμιναρίων και εξειδικευμένων hands-on courses  , με στόχο την παρακολούθηση των εξελίξεων της Ορθοπαιδικής γνώσης, οι οποίες είναι ραγδαίες τις τελευταίες δεκαετίες .

Οι τομείς ενασχόλησής του  περιλαμβάνουν την αθλητιατρική, την αρθροσκοπική χειρουργική του ώμου και του γόνατος, τις επεμβάσεις αρθροπλαστικής στις μείζονες αρθρώσεις του σώματος καθώς και επιλεγμένες επεμβάσεις στον άκρο πόδα και στο χέρι. Επίσης , τη συντηρητική αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων και εκφυλιστικών νόσων του μυοσκελετικού, την αντιμετώπιση παθήσεων της σπονδυλικής στήλης και τον έλεγχο μεταβολικών νοσημάτων του σκελετού.